• Het Natuur Speeleiland in Haarlem.

    Eigen Foto

Uitjes voor kinderen in Herfstvakantie

HAARLEM Op de website van Kidsproof staan diverse leuke uitjes voor kinderen en het hele gezin in de Herfstvakantie. En ook in Haarlem is er deze vakantie genoeg te doen.

In de herfstvakantie zijn er bij Natuur Speeleiland Haarlem Halloween Vriendelijke Sprookjesavonden. Zondag 21 oktober, woensdag 24 oktober en vrijdag 26 oktober worden kinderen meegenomen in het verhaal: hoe Halloween ontstond. Dummie de Mummie stuurt de kinderen op pad en onderweg maken zij kennis met de Grote Vriendelijke Reus die zijn koninkrijk wil uitbreiden.

Wie beter wil leren schaatsen, kan in de vakantie naar de ijsbaan komen, waar Kras Sport de superleuke herfst-intensief vakantiecursus organiseert. Er kan gekozen worden uit drie of vijf dagen, waarbij de deelnemers per dag twee keer 45 minuten het ijs op gaan.

Het jaarlijkse filmfestival voor kinderen komt tijdens de herfstvakantie weer naar de Filmschuur in Haarlem. Beleef een te gekke week met dagelijks de leukste en mooiste jeugdfilms. Ook kunnen kinderen meedoen aan een workshop. De week wordt afgesloten met de Springende Spruiten disco.

In het Teylers Museum in Haarlem is recentelijk de tentoonstelling van Leonardo da Vinci geopend. Da Vinci was een echte kunstenaar. Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen ook hun creativiteit de vrije loop laten in het Teylers Museum. Kinderen kunnen meetekenen aan de langste tekening. Doe net als Leonardo da Vinci en teken mooie, jonge, oude, lieve, boze, blije, verdrietige, vreemde of gekke gezichten. Iedereen vanaf 4 jaar mag meedoen. Zo wordt de roltekening steeds langer, misschien wel de langste van Nederland!

Meer informatie over deze en meer herfstvakantie-uitjes vind je op kidsproof.nl/haarlem