• Eigen Foto

Tweede inovatiecafé in Sociëteit Vereeniging

HAARLEM In Sociëteit Vereeniging (Zijlweg 1) wordt vrijdag 12 april vanaf 15.30 uur voor de tweede keer een Innovatiecafé gehouden. Dit initiatief is bedoeld voor ondernemers uit de Haarlemse regio die werk maken van innovatie. Op basis van interviews door Jaap Sluis wordt in beeld gebracht hoe zij dat doen en wat anderen daar van kunnen leren. Ook ondernemende mensen zónder bedrijf zijn 12 april van harte welkom.

In het Innovatiecafé ligt de nadruk op de praktijk en minder op de theorie. Aan het woord komen ondernemers die innovatief bezig zijn op het gebied van onder meer duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie, robotica of circulariteit. De interviews gaan over het benutten van kansen, overwinnen van tegenslag, bedenken en realiseren van innovaties en de rol van overheid en onderwijs.

Het tweede Innovatiecafé wordt 12 april geopend door de Haarlemse wethouder Robbert Berkhout, die duurzaamheid, mobiliteit en economie in zijn portefeuille heeft. Daarna vertelt Ruud Mudde over zijn SandcleanR waarmee zwerfafval van stranden kan worden verwijderd. Voormalig C&A-directeur Pals Brust heeft met UPSET Textiles miljoenenplannen voor het opzetten van een volledig circulaire textielketen. Niels Lauwers van 30MHz weet alles van sensortechnologie en het optimaal gebruiken van data in de agri-business. De innovatiecolumn komt voor rekening van Rudy Snippe (Hogeschool Inholland en Nyenrode Business Universiteit). Verder wordt aandacht besteed aan het Lokaal Klimaatakkoord dat de gemeente Haarlem met het Haarlemse bedrijfsleven wil sluiten. Robbert Mica van Vander Sat legt uit hoe dit technologiebedrijf wereldwijd satellietgegevens gebruikt bij het voorspellen van oogsten en overstromingen. De muziek wordt verzorgd door singer/songwriter Melle Boddaert.

De interviews door Jaap Sluis worden in een pittig tempo van 16.00 tot 17.00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld. De toegang is gratis. Aanmelden kan via sluis@decoalitie.nl.