• De eerste match leidde naar de Amsterdamse Waterleidingduinen.

    Eigen Foto

At-thelocals opent nieuwe deuren

HAARLEM Met at-thelocals is er voor toeristen uit binnen- en buitenland een nieuwe mogelijkheid om de regio Amsterdam/Haarlem op een unieke manier te ontdekken. Belangstellende bezoekers aan de regio kunnen via de website van at-thelocals (www.at-thelocals.com) in contact komen met lokale bewoners die een leuk aanbod doen om met elkaar iets te ondernemen.

At-thelocals is een initiatief van Nenette Dieleman en Pim Nederstigt die al 35 jaar bevriend zijn, wonen in de omgeving van Haarlem en met at-thelocals zijn begonnen naast hun eigen werk. Bezoekers kunnen met at-thelocals gekoppeld worden aan een local op basis van hun interesses en keuze voor activiteit. ,,Wij geloven in de kracht van verbinden van mensen. Wat is er leuker dan samen met iemand iets te ondernemen en met elkaar in gesprek te komen over gemeenschappelijke interesses. Wij vinden dat dit concept goed past in deze tijd. Weg van de gebaande toeristische paden, op een unieke manier meer te weten te komen over local life. En over de local, met wie je verhalen kunt delen en (andere) ideeën en opvattingen uitwisselt. Kortom, een bijzondere vakantie-ervaring opdoen.”

De website is sinds oktober online met een (nog) beperkt aanbod van locals. De eerste koppelingen zijn al gemaakt: voor een excursie naar de burlende damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen en voor een duinwandeling met volle maan en een bezoek aan de sterrenwacht. Komende maanden richt at-thelocals zich vooral op het vinden van lokale mensen die een aanbod via de site willen doen. Dat kan van alles zijn, zoals samen eten, wandelen in de natuur of een stadswandeling, sporten, bezoek aan een museum, een creatieve activiteit of wat de local maar aan wil bieden.

Voorjaar 2019 start de marketing gericht op de bezoekersmarkt. Als de aanpak succesvol is, wil at-thelocals het aanbod uitbreiden naar heel Nederland.