• Eigen Foto

Theatrale wandeling bij paviljoen

HAARLEM De tuin van het provinciehuis aan de Dreef in Haarlem is woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag mei drie dagen lang het sprookjesachtige decor van een theaterwandeling, opgezet door Productiehuis de Verbinding. De acteurs nemen het publiek deze dagen mee op een theatrale tocht langs plekjes waar je normaal niet zo snel komt.

De tuin van Paviljoen Welgelegen is omgetoverd tot een feeëriek decor. Iedereen kent wel het sprookje van Sneeuwwitje, maar Haarlemse theatermaker Evelien Hofhuis gaat verder waar het verhaal eindigde. De acteurs van ‘Sneeuwwitje en de Zeven Rollen’ laten het publiek zien en horen wat de karakters er nou eigenlijk zelf van vinden om in een sprookje te wonen. ,,We gaan op een ontdekkingstocht langs de levens en de gevoelens van de karakters uit het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm", zegt Hofhuis. Zij vroeg zich af, of Sneeuwwitje zelf nou eigenlijk wel gelukkig is. ,,Word je er gelukkig van als je met een prins mag trouwen? Had ze niet liever bij de dwergen willen blijven? Waarom heeft de schrijver dat bedacht? Wordt er ook aan haar gedacht? In deze theaterwandeling duiken we in de levens van de hoofdrolspeler van het sprookje en laten we het publiek zelf bepalen of ze een juiste keuze heeft gemaakt.”

,,We moeten zelf ook elke dag weer een rol spelen,” zegt Hofhuis die met deze voorstelling hoopt af te studeren aan de HKU. ,,De theaterwandeling in het schilderachtige decor van Paviloen Welgelegen is een zelfgemaakte theaterwandeling geworden. Het is een zoektocht naar wie we eigenlijk zijn, wie we willen zijn en wie we moeten zijn. Er is zoveel ellende op de wereld. Hoe mooi is het om te kunnen vluchten in een andere wereld naar een droomwereld waar alles kan? Dat gaan we nu ook doen tijdens deze theatrale sprookjesachtige wandeling door de tuin.”

‘Sneeuwwitje en de Zeven Rollen’ door Productiehuis De Verbinding is te zien op 23, 24 en 25 mei. Er zijn voorstellingen om 19.00 uur en om 20.30 uur in de tuin van Paviljoen Welgelegen aan Dreef 3 te Haarlem. Kaarten, a 10,99 euro, zijn alleen te bestellen via www.productiehuisdeverbinding.nl. De adviesleeftijd is 12 jaar en ouder.