• Halte Eglentier, een theaterwandeling door NZH Vervoermuseum.

    Eigen Foto

Theaterwandeling door het NZH Vervoermuseum

HAARLEM Een komedie in een bus? Een muzikaal drama in de Blauwe Tram? Of een lekke band tijdens een ritje met een 'nieuwe' bus uit 1966? Stap in bij Halte Eglentier van Theatergroep Eglentier en maak een verrassende reis mee in en rond het NZH Vervoer Museum in Haarlem. Theatergroep Eglentier neemt het publiek 17, 18, 19, 24, 25 en 26 mei mee op avontuur langs spannende locaties. Vier korte voorstellingen worden gespeeld in het museum, dat sinds een aantal jaren is gevestigd aan de A. Hofmanweg 35 in de Waarderpolder . Steeds speelt de locatie een actieve rol in de voorstelling. Soms ligt hij in het verlengde van het stuk, een andere keer wordt juist het contrast gezocht. Het publiek wandelt van voorstelling naar voorstelling onder begeleiding van een gids.

Woordvoerder Beatrijs Rinkel legt uit: ,,Vier theatermakers zetten met de spelers van de theatergroep vier totaal verschillende korte voorstellingen neer. In Halte Eglentier krijgt het publiek niet alleen theater voorgeschoteld, maar ook nog eens een inkijkje in het prachtige museum met al haar oude bussen en trams." De theatermakers die met de spelersgroep aan de bak gaan zijn Evelien Hofhuis, Marcel Kragt, Julia Spoelstra en Linde van Tienen. Zij kregen van de theatergroep de vrije hand om een voorstelling te maken. ,,Enige verbindende factor is het museum. Zo ontstonden er vier totaal verschillende voorstellingen."

Een van de deelnemende regisseurs, Linde van Tienen, neemt het publiek mee op een reisje in een museumbus. Voor Linde, werkzaam als regisseur en theaterdocent, is het de eerste keer dat zij met de theatergroep werkt. In haar stuk neemt zij het publiek mee terug naar het hoofdkwartier van NZH in 1966. ,,De werknemers gaan op personeelsuitje met een nieuw aangekochte bus. Onderweg gaat niet alles volgens plan." De bus reist door de Waarderpolder en laat de bezoekers een spannend avontuur beleven.

Aanvang vrijdagen en zaterdagen om 20.00 uur. Zondagen om 14.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.eglentier.nl.