• Saris & den Engelsman

Theatervoorstellingen voor baby's

HAARLEM Twee gratis te bezoeken babyvoorstellingen 'toeren' van 25 januari tot en met 14 februari langs diverse Haarlemse speeltuinen en buurtcentra. Het Collectief Wonderland voert 'BB' en 'Koro Koro' op voor baby's van 6 tot en met 18 maanden.

Deze Baby Safari is een initiatief van impresariaat Compagnie Petit in samenwerking met Dock en Haarlem Effect met als doel om theaterbezoek mogelijk te maken voor kinderen die niet vaak een theater bezoeken. Baby Safari is een vervolg op het succesvolle project Schalkwijk Safari in mei vorig jaar met baby- en peutervoorstellingen in diverse buurtcentra in Schalkwijk en het winkelcentrum Schalkwijk die door zeshonderd kinderen en ouders zijn bezocht. De voorstellingen van Baby Safari kunnen zonder aanmelding vooraf bezocht worden.

De voorstellingen 'BB' en 'Koro Koro' (iets rollends in het Japans) zijn een bijzondere ervaring met dans en muziek voor de allerkleinsten en (groot)ouders. In een magisch spel bewegen de dansers en omringen de muzikanten de baby's met zachte klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek en ontstaat er een ontroerende dialoog tussen artiesten, baby's en volwassenen.

De voorstelling zijn te zien bij Speelgroep Kindervreugd (Godfried van Bouillonstraat 70) op vrijdag 25 januari, Speelgroep Het Broederhuis (Nagtzaamplein 67) op maandag 4 februari, Speelgroep De Elba (Lucas Meijerstraat 29) op woensdag 6 februari, Speelgroep Delftwijk (Arthur van Schendelplantsoen 2) op donderdag 7 februari en Speelgroep De Tulp (Voortingplantsoen 56) op donderdag 14 februari. Alle voorstellingen starten om 10.00 uur.