• Eigen Foto

Teylers ontmoet Neil MacGregor

HAARLEM Teylers Museum presenteert vrijdag 12 oktober een heel bijzondere editie van de reeks 'Teylers Ontmoet'. Gastheer Alexander Reeuwijk interviewt vanaf 16.30 uur oud-British Museum directeur Neil MacGregor. De auteur van onder andere 'A History of the World in 100 Objects' komt voor een exclusieve presentatie naar Haarlem vanwege de verschijning van de Nederlandse vertaling van zijn nieuwste boek 'Leven met goden'. Aan de hand van tal van objecten, ideeën en verhalen toont hij de verrassende overeenkomsten tussen de vele verschillende mythen en rituelen die ons leven met de goden in de afgelopen millennia hebben opgeleverd. Hij toont hoe deze gedeelde verhalen samenlevingen hebben gevormd - en wat er gebeurt wanneer deze overtuigingen met elkaar botsen. Kaartjes zijn voor 8 euro online te verkrijgen via www.teylersmuseum.nl. an de deur kosten kaarten 10 euro.

Neil MacGregor was van 2002 tot en met 2015 directeur van het British Museum. Daarvoor was hij vijftien jaar lang directeur van de National Gallery in Londen. Sinds januari 2016 staat Neil MacGregor aan het hoofd van de oprichtingscommissie van het Humboldtforum in Berlijn. Hij heeft een speciale band met Teylers Museum dat hij ooit 'één van de vier belangrijkste monumenten van de Verlichting' noemde. Zijn boek 'A History of the World in 100 Objects' behoort tot de bestverkochte boeken van Penguin Press aller tijden.


Tickets voor de presentatie geven geen recht op het bezoeken van de tentoonstelling Leonardo da Vinci. Hiervoor dienen bezoekers apart tickets te kopen via www.franshals-leonardodavinci.nl