• Archief

Tegenlicht Meet up in De Pletterij

HAARLEM In De Pletterij (Lange Heenvest 122) vindt dinsdag 29 januari vanaf 20.00 uur de eerste Tegenlicht Meet Up Haarlem plaats van dit jaar. Deze bijeenkomst draait om de Tegenlicht-uitzending 'De stad is mijn hart' van 28 oktober over samenleven in multicultureel Rotterdam. Deze documentaire geeft een treffend beeld van Rotterdam, de meest diverse stad van Nederland. Onder jongeren is er geen vanzelfsprekende meerderheid meer. Iedereen is deel van een minderheid. Nadat een samenvatting van de uitzending is vertoond, wordt gepraat met een serie Haarlemse gasten die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met de multiculturele samenleving en diversiteit. Hoe gaat dat in een stad met 29% inwoners met een niet-Nederlandse achtergrond waarvan 16% niet-Europees is. Is de tweede, derde of zelfs vierde generatie volledig geïntegreerd? Zo niet waar lopen zij tegen aan? Welke initiatieven worden ondernomen? Ongeveer 8 jaar geleden nam de gemeente Haarlem afstand van een speciaal beleid ten opzichte van minderheden. Nu is dat terug gedraaid. Wat zijn de effecten daarvan geweest? Hoe is de sfeer onder jongeren, op school, op sportverenigingen? Hoe ondernemend zijn Haarlemmers met een migratie achtergrond?

De gasten van deze avond zijn o.a. actief ondernemer Aydin Karaman (middenstander in Europawijk), Abid Azanay (jongerenwerker Schalkwijk), Mirjam Rentema (directeur Wereldkeuken), Marc Teulings (directeur Haarlem College), Desiré Terwee (Bedrijf & Samenleving) en een vertegenwoordiger van de politie Haarlem. Ook wordt een onderzoek gepresenteerd van Hans Bellaart van het Verweij- Jonker Instituut dat concludeert dat Haarlem op het gebied van integratie onder het landelijk gemiddelde scoort. De avond wordt geleid door journalist Annemieke Windt.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Reserveren via www.pletterij.nl.