• De eerste bewoner van onze nieuwe organisatie Kennemerhart in het Anton Pieckhofje in Haarlem is dinsdagochtend in het zonnetje gezet. De bewoonster ontving samen met de teamleider en haar zoon de taart. De vrouw sneed de taart met een groot mes aan.

    Michel van Bergen

Taart en bloemen voor eerste cliënt

HAARLEM De 89-jarige mevrouw Luring werd dinsdag 16 januari verrast met bloemen en taart. Op 2 januari nam ze haar intrek in het Anton Pieckhofje en was ze officieel de eerste bewoner van een woonzorglocatie van Kennemerhart. Per 1 januari is de ouderenzorgorganisatie ontstaan na een fusie tussen Amie Ouderenzorg en SHDH. Ook zoon Rob en schoondochter Annelies waren van de partij om samen met andere bewoners te delen in de feestvreugde. Schoondochter Annelies: ,,We waren al maanden op zoek naar een geschikte woonlocatie voor mijn schoonmoeder. Wat ons direct aansprak was de gezelligheid. Omdat er geen wachttijd was, zat er tussen het eerste bezoek aan het Anton Pieckhofje en de verhuizing slechts twee weken. We zijn ontzettend blij dat mijn schoonmoeder zich hier thuis voelt en dat ze niet meer alleen is. We bezochten haar weliswaar zo vaak mogelijk, maar uiteindelijk ging het niet meer thuis. Het is fijn dat ze weer een normaal dag en nachtritme heeft en dat ze niet meer alleen is. We merken dat mijn schoonmoeder sinds ze hier woont enorm is opgefleurd".

Ans van Beek, teamleider cliëntenzorg Anton Pieckhofje: ,,We horen vaak dat cliënten en verwanten het hier fijn vinden. Dat komt omdat we kleinschalig wonen aanbieden in een huiselijke sfeer. Ook de deels overdekte binnentuin wordt zeer gewaardeerd. Op het Anton Pieckhofje zijn zes woningen met ieder zes bewoners die een huiskamer en badkamer delen. Onze betrokken medewerkers zorgen ervoor dat het de bewoners aan niets ontbreekt".

Kennemerhart (voorheen Amie Ouderenzorg en SHDH) biedt vanuit tien woonzorgcentra, diverse behandelcentra en meerdere dag- en ontmoetingscentra diensten op het gebied van wonen, (thuis)zorg en welzijn aan mensen die ouder worden en ouder zijn. Kennemerhart heeft 2000 medewerkers en 750 vrijwilligers.