• Eigen Foto

Symfonie Orkest Haerlem treedt op in protestantse kerk

ZANDVOORT Het Symfonie Orkest Haerlem treedt zondag 18 november vanaf 15.00 uur op in de protestantse kerk. Dit optreden wordt gedaan binnen de serie 'Kerkplein concerten', die maandelijks plaats vinden. Kaarten voor het concert zijn voor 5 euro aan de deur te koop. Anne Brackman bespeelt tijdens het concert de piano. 

Anne Brackman (solist piano) begon op haar derde jaar met fluitlessen bij haar moeder Josine Brackman-Pijnacker Hordijk en op zesjarige leeftijd met pianolessen bij haar oma Frieda Brackman-Hoogerwerf. Anne studeerde piano bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar bachelors diploma haalde in 2017. Sinds oktober 2017 studeert zij piano bij Prof. Christopher Hinterhuber aan de 'Universität für Musik und darstellende Kunst Wien'.

Symphonie Orkest 'Haerlem' Het SOH werd opgericht in 1938. Dertig jaar heeft het orkest onder leiding gestaan van André Kaart. Na Otto Tausk (onlangs benoemd tot chef-dirigent van Holland Symfonia) is Nicholas Devons sinds het najaar van 2002 onze vaste dirigent. Onder zijn leiding streeft het orkest naar meer allure zowel op muzikaal gebied als in de presentatie. Zo voerde hij groepsrepetities onder leiding van professionele repetitoren en studiezondagen in. Een studieweekend hoort daar ook bij. De recensent van het Haarlems Dagblad meldde naar aanleiding van het voorjaarsconcert 2006: 'We kunnen constateren dat het heel goed gaat met het orkest en dat we nog veel moois van dit ensemble kunnen verwachten'.

Programma

Franz Schubert (1797-1828) - Ouverture in Italiaanse stijl nr. 2, D591

Robert Schumann (1810-1856) - Pianoconcert in a klein, op. 54

Allegro affettuoso

Intermezzo: Andantino grazioso

Allegro vivace

Solist: Anne Brackman, piano

Pauze

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893)

Symfonie nr. 5 in e klein, op. 64

Andante - Allegro con anima - Molto più tranquillo

Andante cantabile, con alcuna licenza - Non allegro - Andante maestoso con piano

Valse. Allegro moderato

Finale. Andante maestoso - Allegro Vivace - Molto Vivace - Moderato assai e molto maestoso - Presto