• The Fat Lady

Sprankelend en verrassend operatheater in Caprera

BLOEMENDAAL Operagroep The Fat Lady is vrijdag 1 juni te gast in openlucht theater Caprera. De dames zetten het stuk 'Die Zauberflöte' neer, een gloednieuwe productie met een internationale cast van elf operazangers en twaalf musici onder leiding van Tamir Chasson, dirigent en artistiek leider van The Fat Lady.

The Fat Lady maakt sinds 2014 sprankelend en verrassend operatheater. Deze jonge operagroep is een springplank voor aanstormend talent. Met enorme inzet en bescheiden middelen inspireren zangers, musici en theatermakers elkaar tot gepassioneerd muziektheater. Ze geven klassieke opera's eigentijds vorm en ensceneren deze op ongebruikelijke locaties. Zo creëren ze een nieuwe visie op opera voor alle leeftijden.

'Die Zauberflöte' is een fantasierijk sprookje. Hoofdrolspelers zijn prins Tamino, prinses Pamina en vogelverschrikker Papageno. Tijdens een muzikale zoektocht naar de ware liefde, ontdekken ze ook de kracht van de natuur en de schoonheid van het leven. Artistiek leider Tamir Chasson heeft een onconventionele bewerking gemaakt van Mozarts partituur voor een kamerensemble. Er is geen mooiere plek om deze klassieke opera van Mozart op te voeren dan Openluchttheater Caprera, dat dit jaar zijn 70-jarig bestaan viert. 'Die Zauberflöte' is een gloednieuwe productie met een internationale cast van elf operazangers en twaalf musici onder leiding van Tamir Chasson, dirigent en artistiek leider van The Fat Lady. Het projectkoor en de drie jeugdige zangeressen van Muziekinstituut Sint Bavo, gecoacht door Sarah Barret, geven deze productie een lokaal tintje. Een team van dertien jonge dansers van Danshuis Haarlem, gecoacht door choreograaf Haya Maëla, maakt het gezelschap compleet.

Kaarten voor de voorstelling kosten 36 euro (inclusief reserveringskosten) en zijn te bestellen via www.caprera.nu. Jongeren tot 18 jaar betalen 16 euro. De voorstelling begint om 19.30 uur en de deuren zijn vanaf 18.30 uur geopend.