• Stichting Speelgoedbank Haarlem viert haar vijfjarig jubileum met een groot Lustrumfeestjaar met diverse feestelijke activiteiten.

    Sutiah van Netten

Speelgoedbank viert feest

HAARLEM Stichting Speelgoedbank Haarlem bestaat dit jaar vijf jaar en dat wordt gevierd met een Lustrumfeestjaar op drie momenten met feestelijke activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. De kick-off van het Lustrumfeestjaar is afgelopen zaterdag volop gevierd met alle leden en betrokkenen van de stichting. Het Haarlems Straatorkest zorgde voor swingende live muziek. De kinderen konden lekker springen op een groot luchtkussen, cupcakes versieren en zelf pizza's bakken. Er werd natuurlijk ook naar hartenlust gewinkeld in de speelgoedwinkel.

JUBILEUM De speelgoedwinkel van Speelgoedbank Haarlem aan de Gedempte Herensingel was speciaal voor het vijfjarige jubileum versierd met felgekleurde slingers en ballonnen. De winkel zag er tip top uit. Veel mensen gingen dan ook een kijkje nemen in de winkel.

Voor directrice Maaike Disveld is het jubileum een bijzonder moment. ,,Ik ben er heel erg trots op dat Stichting Speelgoedbank Haarlem vijf jaar bestaat. Toen ik in september 2017 bij de stichting begon moest het ontbonden worden vanwege gebrek aan financiën. Ik heb samen met andere vrijwilligers heel veel tijd besteed om het weer gezond te maken. Anderhalf jaar later staat er weer een leuke winkel met vrolijk en blije kinderen, daar doe je het allemaal voor", aldus Disveld, directrice en drijvende kracht achter de stichting.

DONATIES Stichting Speelgoedbank Haarlem maakt jaarlijks meer dan vijftienhonderd kinderen blij met duurzaam speelgoed dat aan de stichting wordt gedoneerd. Vrijwilligers maken het speelgoed schoon en presenteren het in de winkel. Kinderen van ouders met een HaarlemPas krijgen elke maand 5 euro tegoed op hun Speelgoedbank-pas om speelgoed in de winkel uit te zoeken of om te sparen. ,,Met een kleine beurs is het vaak onmogelijk om speelgoed voor mijn kinderen te kopen. Ik ben heel blij met het mooie en hartverwarmend initiatief van Speelgoedbank Haarlem, want nu krijgen mijn vier kinderen tenminste de kans om met 'nieuwe' tweedehands speelgoed te spelen. Ook leren ze goed met geld om te gaan", vertelt Liane openhartig, moeder van vier kinderen en met een vijfde op komst.

Sutiah van Netten