• Sander van der Veen

Speeddate vakantiekrachten Hartekamp Groep bij Brownies & Downies

HAARLEM De Hartekamp Groep organiseert voor woensdag 15 mei een speeddate bij Brownie & Downies in Haarlem (Schagchelstraat 26). Tijdens de speeddate gaan jongeren (meestal scholieren) in gesprek met begeleiders van de Hartekamp Groep en hopen een leuke vakantiebaan in de wacht te slepen. Elk jaar zijn er rond de negentig vakantiekrachten nodig.

De Hartekamp is vorig jaar begonnen met deze manier van werven van vakantiekrachten. Op een locatie meerdere jongeren uitnodigen onder het genot van een hapje en een drankje is succesvol gebleken. De jongeren kunnen ook samen met vrienden komen wat drempelverlagend werkt. De scholieren hebben een ontspannen gesprek met een van de begeleiders en ontdekken wat er mogelijk is. Tegelijk krijgt de begeleider een beeld van de sollicitant.

Niet alleen de jongeren ervaren deze manier van solliciteren als prettig. Ook de medewerkers hebben er plezier in om samen zo'n avond te organiseren. Iedereen is welkom om langs te komen. De eerste sollicitanten worden verwacht om 17.30 uur.