• Archief

Slachtoffer waarschuwt voor 'klusjesman'

HAARLEM Tientallen mensen zijn de afgelopen jaren opgelicht door een Haarlemse hovenier, die zich ook aanbiedt als klusjesman. De mans, S.V. uit Haarlem-Noord, is voor zijn praktijken al eens voor de rechter gedaagd, maar na deze zaak, waar hij overigens zelf niet kwam opdagen, is hij gewoon doorgegaan met zijn praktijken. Een van zijn slachtoffers, Sofia Jansen, is voor 900 euro opgelicht door V. en waarschuwt vooral niet met deze 'klusjesman' in zee te gaan. Samen met andere gedupeerden probeert zij zoveel mogelijk informatie over de praktijken van V. te verzamelen om hem via justitie aan te pakken en het geld dat hij mensen afhandig heeft gemaakt terug te krijgen. Ze roept gedupeerden dan ook op contact op te nemen via contact@sidneyvermeulen.nl.

V. zou bij Jansen in mei dit jaar haar tuin leeghalen en betegelen. Hij vroeg voor deze klus een aanbetaling van 900 euro om de tegels aan te kunnen schaffen. De tegels kwamen er echter nooit, net zomin als de hovenier/klusjesman zelf. Volgens Jansen komt hij iedere keer met smoesjes waardoor de afspraak niet door kan gaan. ,,De ene keer had hij een ongeluk met een bus gehad, de andere keer was er een overlijden. Hij heeft zelfs de gezondheid van zijn dochter misbruikt om onder de afspraak uit te komen. Er is al eens een rechtszaak tegen hem aangespannen, maar zonder resultaat. Binnenkort moet hij weer voor de rechter komen om zijn wanpraktijken te verantwoorden, maar ik weet nu al dat hij weer niet komt opdagen. Ik ben bang dat ik kan fluiten naar mijn geld".

Het aantal slachtoffers is niet exact bekend, maar in ieder geval meer dan tien mensen zeggen voor honderden of soms duizenden euro's te zijn gedupeerd. V. ontkent zelf overigens dat hij niet verantwoordelijk is voor de zaken waarvan hij beschuldigd wordt. Volgens hem is het zijn broer die zich voor hem uitgeeft.

Gedupeerden hebben op diverse sites hun beklag gedaan over de praktijken van V. Een goed overzicht hiervan is te vinden op de website van de Nederlandse Bouwgids.