• Pr

Slachthuis viert eigen feestje

HAARLEM Oefenruimtecomplex Slachthuis (Oorkondelaan 3), beheerd door poppodium Patronaat (Zijlsingel 2), bereikte dinsdag 3 oktober de eenjarige leeftijd. Dit werd vrijdag 29 september al gevierd met een borrel voor muzikanten, genodigden en andere belangstellenden.

Inmiddels weet menig Haarlems muzikant de weg naar Slachthuis te vinden. Dat bleek ook bij de feestelijke gelegenheid, waarbij onderstreept werd dat deze accommodatie zijn bestaansrecht ruim heeft bewezen. Gasten konden een kijkje nemen onder het genot van een drankje en een hapje. De organisatieleden verschaften hierbij informatie.

De late middag werd gevuld met een vol programma, waarbij vaste Slachthuis-bands zich presenteerden, waaronder Nemesis en Phil's Neighbours. Bovendien werd een drumclinic gehouden, onder leiding van Jim Horvath. Dit alles gaf een snelle indruk van de activiteiten die er plaatsvinden.

LOOPBAAN Elke dag van de week lopen jonge, ervaren en nieuwsgierige muzikanten er rond. Het gebouw zindert volgens de organisatie 'van de energie, passie, inspiratie en muziek'. ,,Dat is bij elke stap voelbaar.'' Samen met Patronaat wordt aan de muzikale loopbaan van bandleden gewerkt, bijvoorbeeld door hen een plek op het podium te geven of ze tijdens showcase-avonden te presenteren.

,,We merken dat Slachthuis inmiddels een gevestigde naam is onder Haarlemse muzikanten'', vertelt Lisa de Jongh, programmeur bij Patronaat. ,,Door samenwerking met de muziekschool en Patronaat worden de oefenruimtes al snel genoemd in een gesprek over de muziekscene in de stad.'' De reacties onderling zijn ook positief. ,,Ik denk dat het komt omdat muzikanten heel vrij worden gelaten. Ze kunnen zelf blokken reserveren in de agenda, hoeven niet van de aanwezige 'backline' gebruik te maken en kunnen eigen instrumenten gebruiken en opslaan. Die ongedwongen sfeer in Slachthuis, waar de bar altijd open is en de organisatie in is voor een praatje, doet natuurlijk veel. Het is een bijzondere plek. We zijn er trots op, dat het binnen een jaar zo hard is gegroeid.'' Meer informatie staat op www.patronaat.nl/oefenruimtes.