SKOS biedt zij-instromers een mooie kans

REGIO Je wilt dolgraag met kinderen werken, hebt een MBO-diploma, maar bent werkzaam in een heel andere sector. Dat hoeft geen probleem te zijn. De Haarlemse kinderopvangorganisatie SKOS biedt enthousiaste pedagogisch medewerkers in spé een mooie kans om als zij-instromer in de kinderopvang te werken. De SKOS betaalt bovendien de opleiding pedagogisch werk aan het NOVA-college. Solliciteren is simpel: geïnteresseerden kunnen woensdag 26 juni van 9.00 tot 12.00 uur langskomen bij de inloopochtend bij kinderdagverblijf Het Beverbos in Haarlem (Paul Krugerkade 4).

De overheid heeft de kwaliteitseisen in de kinderopvang de afgelopen jaren verhoogd. Dit betekent onder andere (nog) meer aandacht en de juiste uitdaging voor de kinderen, meer pedagogisch medewerkers op de groep en goed opgeleid personeel. Dit maakt de branche nog leuker en uitdagender om in te werken. De SKOS biedt al 25 jaar kinderopvang in Haarlem en Spaarndam. Op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang.

Annelies Zoomers, directeur-bestuurder van de SKOS: 'Door de nieuwe wettelijke eisen en de huidige krappe arbeidsmarkt is het lastig om gekwalificeerde pedagogisch medewerkers te vinden. Daarom zoeken we enthousiaste mensen met ervaring in een andere branche. Nieuwe collega's met een frisse blik en dol op kinderen. Professionals die we de kans bieden om het werken op een BSO en een MBO-studie Pedagogisch Werk te combineren. De SKOS werkt samen met het NOVA-college. De enige eis die we stellen, is dat je tenminste 21 jaar oud bent en een MBO-3 opleiding hebt afgerond. En het geweldig vindt om samen met de kinderen van elke opvangdag een feest te maken natuurlijk. Wij bieden jou een baan bij de leukste kinderopvangorganisatie van Haarlem en betalen de opleiding.'

De zij-instromers starten in september een één tot tweejarige opleiding PW-3 aan het NOVA-college. Dit betreft een verkort opleidingstraject. Je gaat 1 dag in de week (op woensdag) naar school en werkt daarnaast 15 uur per week op een kinderopvanglocatie van de SKOS. Je tekent een leerwerkovereenkomst met de SKOS dus ontvangt maandelijks een prima salaris.

Lees meer over dit zogenaamde BBL-traject op de websitewww.skos.nl/werken-bij/bbl/