• Niels Piscaer, Jur Botter, Annemieke van Ede, Justin Huiskens en Michelle Leone.

    PR/Michel van Bergen

'Skills' toepassen in hotelpraktijk

HAARLEM Wethouder Jur Botter was vorige week op het Nova College ter gelegenheid van de landelijke Dag van het MBO. Daar overhandigde hij een bos bloemen aan Fabiënne Bakker, die dit jaar de negende plaats bereikte en een 'medal of excellence' won op de Europese Skills vakwedstrijden in Boedapest. Samen onthulden zij de nieuwe Hotelschool van het Nova College, een samenwerking met Van der Valk Hotel Haarlem.

Fabiënne – die de bos bloemen virtueel aannam omdat ze zelf naar het landelijk MBO Gala was met alle andere deelnemers – vertelde op een video dat ze vereerd is met bloemen van de wethouder. Ook kondigde ze trots de nieuwe Hotelschool aan van het Nova College en wenste zij de studenten die daar hun opleiding gaan volgen heel veel succes. Horeca-studenten Michelle Leone en Justin Huiskens namen namens Fabiënne het boeket bloemen van de wethouder in ontvangst.

Annemieke van Ede, directeur Nova College Haarlem, legde uit wat de Hotelschool inhoudt: "Studenten die hun opleiding helemaal in de praktijk willen volgen, kunnen dat doen via de nieuwe praktijkroute van de Hotelschool in Van der Valk Hotel, daar krijgen zij de theorie- en praktijklessen van Novadocenten. Om te zorgen dat deze studenten zich breed ontwikkelen, lopen ze stages bij andere hotels en horecabedrijven in de regio."

EXTRA INVESTERING Niels Piscaer, general manager van Van der Valk Hotel Haarlem, gaf zijn visie op deze praktijkroute voor de toekomst voor de horeca in de regio: "Op zakelijk en toeristisch gebied wordt Haarlem steeds drukker, de verwachtingen van de gast liggen steeds hoger, maar wij kunnen dit moeilijker waarmaken door het gebrek aan ervaren en goed opgeleide medewerkers. Door een extra investering te doen aan de basis hopen wij jonge doeners uit de regio te boeien voor ons mooie vak en uiteraard ons bedrijf. Maar ook door ze te binden aan onze stad, door ze met stages te verspreiden".