• steef fleur

Seizoensopening Toneelschuur tijdens Haarlem Cultuur Festival

HAARLEM Aan de seizoensopening van de Toneelschuur (Lange Begijnestraat 9) wordt vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september een programma gekoppeld. In het kader van het Haarlem Cultuur Festival zijn dan de deuren geopend voor iedereen, jong en oud.

Het Haarlem Cultuur Festival in de Toneelschuur begint vrijdag met de reprise van de bejubelde voorstelling 'Troje Trilogie' van Toneelschuur Producties. Zaterdagmiddag staan previews van onder meer 'Orfeo' van Groots en Meeslepend, 'De Blackout van '77' van Orkater / Sir Duke, 'Summa' van Samir Calixto / Korzo Producties en 'Vaudeville 2' van Theatertroep op het rooster. 's Avonds is de hele voorstelling 'Vaudeville 2' te zien.

Vanaf 22.00 uur gaat het volume omhoog in het café voor een concert van Lakshmi. Bezoekers met zangambities kunnen terecht bij de Karaokedouche van Je Suis Energy in de foyer.

VOORPROEFJES Zondag gaan de deuren om 9.30 uur open. Kinderen krijgen dan de kans hun energie kwijt te raken tijdens een workshop van Danshuis Haarlem, terwijl (groot)ouders nog even rustig wakker kunnen worden met koffie of thee aan de bar. Om 10.00 uur beginnen de gratis (voorproefjes van) voorstellingen en films. Op zondag zijn er ook theaterpreviews, van onder meer 'Conny Janssen Danst', 'Toneelgroep Het Volk', 'Starring' en 'Het lijden van de jonge Werther'. Het weekend wordt afgesloten met de Schuurshow, dé culturele talkshow van Haarlem. Maar er is meer: in de foyer is tevens een spel te spelen, waarbij prijzen te winnen zijn. Daar geven medewerkers hun (persoonlijke) tips voor het komend theaterseizoen. Voor degenen die snel beslissen en vóór zondag 10 september 23.59 uur een kaartje kopen, geldt vroegboekvoordeel voor de theatervoorstellingen die in de Toneelschuur geprogrammeerd staan. Het merendeel is gratis bij te wonen, slechts voor een klein aantal voorstellingen geldt een (aangepaste) toegangsprijs. Meer informatie staat op www.toneelschuur.nl en www.toneelschuur.nl/haarlem-cultuur-festival.