• Eigen Foto

Scootmobieltraining voor senioren

HAARLEM De scootmobiel is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Voor veel mensen is het een noodzakelijk middel om mobiel te blijven. Helaas blijkt dat er ook veel scootmobielen ongebruikt in de gang blijven staan. Onzekerheid over gebruik en de drukte van het verkeer maakt dat men toch maar thuis blijft in plaats van juist meer de deur uit te gaan.

Het Haarlemse Rode Kruis geeft samen met Veilig Verkeer Nederland een scootmobieltraining op vrijdag 17 mei van 10.00 tot 15.00 uur in het Rode Kruisgebouw aan de Vergierdeweg 52. Tijdens deze training wordt er 1 uur theorieles gegeven, hierna wordt er onder begeleiding geoefend met behendigheid zoals achteruitrijden, een bocht maken, van een stoepje afrijden etc.. De training wordt afgesloten met een begeleid oefenrondje door de buurt. De trainingsdag start om 10.00 uur met koffie en iets lekkers en eindigt om 15.00 uur met het uitreiken van een certificaat. Uiteraard worden de deelnemers voorzien van een lunch. Meedoen aan deze training kost 12,50 euro.

Een week na de training, vrijdag 24 mei, verzorgt het Rode Kruis Haarlem een korte scootmobieltocht om het geleerde nogmaals in de praktijk, onder begeleiding, te oefenen. Meedoen aan deze tocht kost 6 euro, inclusief een kopje koffie onderweg.

Voor meer informatie of opgave, kan men terecht bij de coördinator Zelfredzaamheid Sandy van Bakel, via 023-5411615 of per mail via info@rodekruishaarlem.nl.