• Santarun

SantaRun op Grote Markt

HAARLEM De Grote Markt is vrijdag 15 december vanaf 19.00 uur het toneel voor de vierde editie van de SantaRun. Het is een 'FunRun' van drie of zes kilometer, gevolgd door een bruisende afterparty in het hartje van de stad. De opbrengst van het evenement is bestemd voor drie goede doelen voor kinderen. Dit jaar lopen er meer dan 1500 lopers mee, jong en oud. Inschrijven is nog mogelijk via www.santarunhaarlem.nl.

De Santa's werken zich niet voor niks in het zweet; er staat hen een hoger doel voor ogen. Het eerste goede doel is de Weekend Academy, een gedreven organisatie die als missie heeft om gemotiveerde jongeren tussen de 10 en 15 jaar en hun ouders te activeren bij de ontwikkeling van hun mogelijkheden, vaardigheden en talenten en daarmee hun kansen in de maatschappij te vergroten. Het tweede goede doel is een kindvriendelijke behandelkamer in het Spaarne Gasthuis. De kinderafdeling is een belangrijk onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum op locatie Haarlem-Zuid. Op het dak is een terras dat voor de opgenomen kinderen wordt ingericht zodat zij veilig buiten kunnen spelen. Het derde goede doel is de Speelgoedbank. De doelstelling van Speelgoedbank Haarlem en Omstreken is om kinderen te helpen aan speelgoed en eigenwaarde. Goed en bruikbaar baby- en kinderspeelgoed, binnen- en buitenspeelgoed, boeken, (computer)spelletjes, dvd's, verkleedkleren, knuffels etc. worden ingezameld om weg te geven aan de kinderen die lid zijn bij de Speelgoedbank.

Om 19.00 uur wordt er verzameld voor een grootschalige Warming Up en een ludiek Surprise Event, met aansluitend het startschot voor de FunRun van 3 of 6 km. Na afloop rollen de Santa's de stomende afterparty in. SantaRun Haarlem is Dress to Impress, dus alle deelnemers dienen kerstelijk verkleed te gaan.