• Bart Maat

Rutte en Azmani (VVD) gaan in gesprek met de bewoners van Haarlem

HAARLEM Premier Rutte en lijsttrekker voor het Europees Parlement Malik Azmani  (VVD) brengen zondag 19 mei een bezoek aan Haarlem. Daags voor de Europese Verkiezingen op 23 mei gaan ze vanaf 12.15 uur in gesprek met kiezers in de Jopenkerk.

Onder de noemer "Malik maakt meters" toert de lijsttrekker van de VVD bij de komende Europese Verkiezingen door heel het land. Zondag 19 mei doet Azmani, vergezeld door premier Rutte, Haarlem aan. Beide brengen een bezoek aan de Jopen brouwerij, sinds 2010 gevestigd in de voormalige Vestekerk, heden de Jopenkerk, waar zij door eigenaar Michiel Orderman zullen worden ontvangen en rondgeleid.

Sinds 2013 wordt het in Haarlem gebrouwen Jopenbier verkocht in de Nederland omringende landen. Waarbij de brouwerij het Haarlems lokale trots ook over de grenzen aan de man weet te brengen. Door de Europese Unie wordt handeldrijven met landen om ons heen, sterk vereenvoudigt. Azmani: ,,Ondernemers die hun nek durven uit te steken, verdienen onze waardering. In Europa wil ik ervoor knokken dat het zo eenvoudig mogelijk wordt om onze producten in het buitenland af te zetten".

Na het bezoek gaan Rutte en Azmani vanaf 12.15 uur in gesprek met Haarlemmers over de Europese verkiezingen. Azmani vindt dat Nederlanders veel hebben opgebouwd, maar dat er ook grote uitdagingen zijn: ,,Terroristische dreigingen. Klimaatverandering. Maar ook de migratiestromen. Die kunnen we niet alleen aan. Dit vereist een slimme Europese samenwerking, zoals bijvoorbeeld het beschermen van de Europese buitengrenzen."