• Eigen Foto

Roy uit Haarlem met verzameling oude schildersambacht te zien in Verzamelkoorts

HAARLEM Roy Maurer uit Haarlem is met zijn verzameling oude schildersambacht te zien in het SBS6-programma 'Verzamelkoorts'. Kim-Lian van der Meij zocht Roy thuis op en ging met hem in gesprek over zijn drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandag 27 mei vanaf 21.30 uur is de ontmoeting tussen Kim-Lian en verzamelaar Roy te zien bij SBS6.
 
Roy Maurer uit Haarlem vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om zijn verzameling met de rest van Nederland te delen. ,,Mijn hele zolder staat vol met schilders-voorwerpen uit de vorige eeuw. Het pronkstuk van mijn verzameling is een hele oude verfpot uit 1850, die heeft een extra bijzondere plek. Dat zul je in de aflevering wel zien. De opnamedag met Kim-Lian was enorm gezellig! Heel leuk om mijn verzameling op deze manier aandacht te geven".
 
In een nieuw seizoen van 'Verzamelkoorts!' gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Maandagavond 27 mei is het de beurt aan Roy Maurer uit Haarlem en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering politicus Henk Krol te zien met zijn Le Petit Prince-verzameling.