• Eigen Foto

Retro Party bij Skills vakwedstrijden op het Nova College

HAARLEM De beste studenten Uiterlijke Verzorging van alle roc's deden dinsdag 29 januari op het Nova College in Haarlem mee aan de feestelijke halve finales van de Skills Heroes mbo. Novastudent Schoonheidsspecialist Nina van der Vaart eindigde als een van de acht studenten, die door mogen naar de landelijke finale van Skills in de RAI van 20 tot 22 maart. Wie daar wint, mag door naar de wereldkampioenschappen in Kazan (Rusland).

Studenten van de opleidingen Kapper en Schoonheidsspecialist van de volgende scholen deden mee: Koning Willem I College, Rijn IJssel, Drenthe College, MBO Amersfoort, ROC Friese Poort, Scalda, ROC van Twente, ROC Kop van Noord-Holland, Noorderpoort, Nova College, ROC Nijmegen, Alfa-college, Zadkine, mbo Rijnland, ROC Midden Nederland, Aventus, Arcus College, ROC Mondriaan, ROC Tilburg, Summa College, ROC West-Brabant, Graafschap College, Albeda en ROC van Amsterdam.

Opleidingsmanager Henk Teeuwen presenteerde het programma op het podium in de kantine en directeur Annemieke van Ede gaf het startschot. Daarna gingen de schoonheidsspecialisten naar hun praktijklokalen om te beginnen aan hun wedstrijdopdrachten: een gezichtsbehandeling, een lichaamsbehandeling en een feest make-up aanbrengen. Op de catwalk presenteerden de kappers na elkaar voor de jury hun moodboard en hun modellen. Hun wedstrijdopdracht was een mannelijk en een vrouwelijk model uitwerken binnen het wedstrijdthema Retro Party. Onder streng toezicht van de jury gingen zij toen ook aan de slag om hun creaties neer te zetten.

Deze finalisten mogen in maart meedoen aan de landelijke Skills in de RAI in Amsterdam:

Schoonheidsspecialist:

Nina van der Vaart - Nova College

Esmé Hemmes - Alfa-college

Pascalle Felicia Labrijn - ROC Da Vinci College

Savannah van Uum - Rijn IJssel

Paulien Drese - ROC Midden Nederland

Kristýna Aydinová - ROC Nijmegen

Lili Petrosyan - ROC van Flevoland

Jildou Zwager - ROC Friese Poort

Kapper:

Nikita Kerkhof - ROC Midden Nederland

Sanne van Overdijk - Summa College

Esra van der Meer - ROC Friese Poort

Indy Koopman - ROC van Twente

Britt Sturing - Drenthe College

Shanae Vermast - ROC West-Brabant

Patsara Pan-Anun - Arcus College

Sophie Schram – Albeda College