• Eveline Beijst
  • Eveline Beijst
  • Eveline Beijst
  • Eveline Beijst

Reportage: Beurs in Haarlem voor nieuw zorgpersoneel

HAARLEM De ZORG.IK? Carrièrebeurs Zorg en Welzijn in Haarlem trok gisteren een kleine 500 bezoekers. Wie een baan overweegt in zorg en welzijn, kreeg de rode loper uitgerold.

Gisteren maakten dertig werkgevers uit de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden in de Provincie Noord-Holland Hal in Haarlem kennis met ruim 400 enthousiaste en gemotiveerde bezoekers die heel gericht informatie zochten en sfeer kwamen proeven. 

SCHOOLVERLATERS De ZORG.IK? Carrièrebeurs werd georganiseerd door werkgeversvereniging samen Voor Betere Zorg en was er voor wie werkt, of overweegt te gaan werken, in zorg of welzijn. Maar ook voor studenten en schoolverlaters die een opleiding willen volgen of hebben gevolgd in deze richting.

De bezoekers waren divers, maar 'belangstellend en gemotiveerd', zo werd gezegd door de aanwezige werkgevers. Een bezoeker gaf aan: "Na jaren administratief werk gedaan te hebben, weet ik nu dat ik een BBL-traject wil doen in de gehandicaptenzorg, nu alleen nog een werkgever vinden waar ik aan de slag kan met mijn opleiding. Deze beurs is een prima plek om mij te oriënteren." De bezoekers ontvingen informatie over opleidingen, functies, oriëntatietrajecten, de sectoren, en openstaande vacatures. Interesse was er ook voor de workshops, een gratis fotoshoot, loopbaancoaching, cv-check en stoelmassage.

MOEILIJKER Meer dan 140.000 vacatures zijn er dit jaar in de zorg, zo werd deze week door het UWV naar buiten gebracht. En het aantal loopt in de toekomst verder op. Dat zorgorganisaties steeds moeilijker aan personeel kunnen komen, is al jaren aan de gang. Dus je kunt niet afwachten, je moet in de actiestand. En dat is precies wat deze werkgevers gisteren deden.

Meer informatie over werken en leren in zorg of welzijn in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden is hier te vinden.

NH Nieuws, mediapartner van het Haarlems Weekblad, maakte bovenstaande reportage van het evenement.