• Archief

Evangelisch College geeft eerste bijbelcursus in Haarlem

HAARLEM Het Evangelisch College start zaterdag 14 september met de eerste ETS-Bijbelcursus in Haarlem. Het Evangelisch College zet zich in voor Bijbelonderwijs in Nederland en biedt de interkerkelijke ETS-Bijbelcursus aan op 55 locaties in Nederland. Jaarlijks volgen meer dan duizend cursisten deze cursus. De nieuwe cursuslocatie in Haarlem biedt mensen in deze omgeving de kans dichtbij Bijbelonderwijs te volgen.

De Bijbelcursus is er voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, thema's, context en de hoofdgedachten van elk Bijbelboek. De cursisten worden op deze manier betrokken bij de Bijbelse boodschap voor het leven van elke dag. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken aan bod komen. Per les wordt meestal één Bijbelboek behandeld.

In Haarlem zijn de lessen op de tweede zaterdag van de maand, van 9.30 uur tot 15.00 uur bij Pinkstergemeente Immanuël Haarlem (Medanstraat 32-34}. De lessen worden verzorgd door de docenten Peter en Vanessa Steffens (Oude Testament) en Frans Blok (Nieuwe Testament). Vooraf aanmelden is niet nodig, men kan gewoon langskomen.

Ga voor meer informatie over de cursus naar de website van het Evangelisch College: www.evangelisch-college.nl/ets of mail naar het Evangelisch College (info@ets-cursus.nl).