• Lidy Blijdorp is dé rising star onder de jonge Nederlandse cellisten.

    Eigen Foto

Recital van Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom in het gemeentehuis

BLOEMENDAAL Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) geven zondag 24 maart vanaf 11.00 uur een recital in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Met het programma 'In Vogelvlucht' maken ze een muzikale reis door Europa. Onderweg zijn de toehoorders getuige van vredige landschappen en levendige volksmuziek. Ze spelen werken van onder andere Ravel, Liszt, Grieg en Brahms.

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom hebben al veel samengewerkt en vormen een perfect op elkaar ingespeeld duo. Met hun optredens hebben ze al veel successen geoogst in binnen- en buitenland.

Lidy Blijdorp (1986) is dé rising star onder de jonge Nederlandse cellisten. Zij beschikt over een grote vertelkracht en muzikaliteit. Ze kreeg haar opleiding in Amsterdam en Parijs. Nadat ze cum laude afstudeerde won ze al veel prijzen. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar 'onthutsende muzikaliteit'. Sinds 2016 bespeelt Blijdorp de prachtige Italiaanse cello van Anner Bijlsma, een legendarische internationaal geroemde cellist. Bijlsma over Lidy Blijdorp: ,,Ze speelt geweldig cello en heeft een heel bijzondere muzikale persoonlijkheid".

Tobias Borsboom (1988) kreeg zijn opleiding piano in Utrecht en Amsterdam. Hij is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Ook hij won diverse prijzen. In 2015 was hij de winnaar van de Dutch Classical Talent Award. Tobias Borsboom is een veelzijdig en creatief musicus die op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muzenforum. Deze stichting organiseert ieder jaar van september tot en met april acht zondagochtendconcerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen (Bloemendaalseweg 158). Kaarten voor het concert kosten 20 euro en zijn te koop bij boekhandel Papyrium in Bloemendaal en bij Primera in Overveen. Resterende kaarten worden aan de deur verkocht. Die is vanaf 10.30 uur geopend.

Meer informatie over dit concert en andere concerten in de reeks, is te vinden op www.muzenforum.nl.