• Nova College netwerkbijeenkomst van Autotechniek met presentatie Rally Team De Rooij

    Michel van Bergen

Rally Team de Rooij op het Nova College

HAARLEM/HOOFDDORP De opleidingen Autotechniek van het Nova College, waaronder ook de Haarlemse afdeling, hielden deze week een netwerkavond samen met de Vereniging van Automobiel Technici ATC in Hoofddorp. Ter inspiratie deed Rally Team de Rooij verslag van de zwaarste beproeving voor mens en machine die vrijwel geheel off-road wordt gereden: de Dakar Rally 2019 in Peru.

Team de Rooij reed met vier Iveco Powerstar trucks de Dakar Rally. Aan het stuur: Gerard de Rooij, Ton van Genugten, Maurik van den Heuvel en Federico Villagra, bijgestaan door hun navigator en monteur. Team de Rooij behaalde tijdens de Dakar Rally diverse etappe zegens en eindigde als derde in het truck klassement. En – met 40 procent afvallers bijzonder te noemen - het volledige team van vier trucks haalde de finish: op de 3e, 4e, 7e en 10e plaats.

Aan deze avond deden mee: docenten en studenten Autotechniek, vmbo decanen en hun leerlingen, leden Vereniging van Automobiel Technici ATC en ondernemers uit de automobielbranche. Doel van de bijeenkomst was alle betrokkenen uit de automobielbranche nader met elkaar te laten kennismaken en elkaar te inspireren om de vakkennis op peil te houden. Daarom is Team de Rooij gevraagd om de deelnemers te inspireren. De prestatie van Team de Rooij bewijst namelijk dat zorgvuldige voorbereiding, goed onderhoud van materiaal en 100% samenwerking tot hoge prestaties kan leiden.