• Eigen foto

Radiomast Radio Bloemendaal weer hersteld

BLOEMENDAAL Nadat de storm van 17 januari één van de twee zendmasten van Radio Bloemendaal had neergehaald, kon er geruime tijd niet via de middengolf uitgezonden worden. Gelukkig is dat euvel nu verholpen en sinds zondag 25 februari kunnen de luisteraars weer gewoon genieten van hun favoriete radioprogramma's.

Bij de storm is de noordmast op ca. 9 meter hoogte geknikt en over het zenderhuis heen gevallen. Twee weken terug zijn werkzaamheden gestart om het bovenste gedeelte van deze mast op te ruimen en deze met reservedelen gedeeltelijk op te bouwen, nu tot een hoogte van 18 meter. Hierop werden als eerste de zenders van KPN geplaatst. Donderdag 15 februari konden deze weer worden ingeschakeld.Het herstel van de zendinstallatie van Radio Bloemendaal is vorige week ter hand genomen. De antenne is opnieuw bevestigd, tussen de noordmast en de 30 meter hoge zuidmast. Tenslotte werd de zender door vrijwilligers van de organisatie opnieuw afgesteld.

Hiermee komt een einde aan een spannende periode. Omdat de zendinstallatie in het voorjaar van 2019 geheel moet worden ontmanteld, was het onzeker of het mogelijk was om de uitzendingen via de Middengolf in de tussentijd te herstellen. Gelukkig bood KPN aan om het herstel van de zendmast uit te voeren. Radio Bloemendaal is momenteel op zoek naar gedupeerde luisteraars, die niet de beschikking hebben over internet. De organisatie roept hen op om contact op te nemen. Het ligt in de bedoeling om deze luisteraars actief te begeleiden bij het vinden van een mogelijkheid om de programma's, ook na het beëindigen van de uitzendingen via 1116am, te kunnen blijven volgen.

Het radiostation is bereikbaar op 023-5241913 van 9.00 tot 12.00 uur.