• Archief

Programma Dodenherdenking Bloemendaal en Haarlem Noord

BLOEMENDAAL/HAARLEM Vrijdag 4 mei worden door het hele land diegenen herdacht die voor onze bevrijding de hoogste prijs hebben betaald, in de wetenschap dat vrijheid, vrede en democratie geen vanzelfsprekendheden zijn in onze wereld. Hierbij het programma:

BLOEMENDAAL

Om 18.00 uur is het begin van de Herdenkingsbijeenkomst in het gebouw van Publieke Werken aan de Brouwerskolkweg in Overveen. Nabestaanden van de gevallenen en belangstellenden zijn van harte welkom. Om 18.40 uur is het einde van de Herdenkingsbijeenkomst en de opstelling stoet voor de Stille Tocht naar de Eerebegraafplaats op de Zeeweg, even voorbij de rotonde op de hoek van de Zeeweg en de Brouwerskolkweg. Voor mensen die de afstand naar de Eerebegraafplaats niet kunnen lopen, staat na afloop van de Herdenkingsbijeenkomst op het terrein van Publieke Werken een bus gereed. Een bord wijst de weg. Deze bus brengt de mensen ook weer terug naar het terrein van Publieke Werken, of het station Haarlem. Om 18.55 uur begint een Stille Tocht richting

Om 20.00 uur is het tijd voor twee minuten stilte op de Eerebegraafplaats (Zeeweg 26), waarna het Wilhelmus wordt gezongen. Beide tijdstippen worden ingeleid door een trompetsignaal. Ook de Haarlemse burgemeester Jos Wienen en wethouder Jur Botter zijn hier aanwezig.

HAARLEM

Ook in Haarlem wordt op diverse plekken herdacht. Aan de Jan Gijzenkade is er een herdenking in de Mariakerk (Rijksstraatweg 357) De bijeenkomst start om 18.50 uur. Aansluitend is er een stille tocht en een kranslegging om 20.02 uur. Namen het Haarlemse college is wethouder Cora-Yfke Sikkema aanwezig.

In verzorgingshuis Reinalda in het Reinaldapark is vanaf 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst, om 19.40 uur gevolgd door een stille tocht. wethouder Jur Botter is bij de kranslegging om 20.05 uur aanwezig.

Op het Kerkplein is om 19.30 uur een herdenkingsbijeenkomst. Om 20.02 uur wordt de kranslegging gedaan door wethouder Merijn Snoek.