• Gemeente Haarlem

Prinsenhof met LED-lampen verlicht

HAARLEM De gemeente Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad. De gemeente heeft Stichting Haarlem Lichtstad in dat kader gevraagd om de verlichting van bijzondere gemeentelijke gebouwen en objecten te verduurzamen. Met de verlichting van een aantal karakteristieke panden en objecten wordt ook de Haarlemse sfeer onderstreept. Onlangs is de verlichting van het Prinsenhof vernieuwd en door LED-verlichting vervangen. Ook de lampen in de tuin van het Prinsenhof en het Stedelijk Gynmasium zijn vervangen door LED-verlichting. In opdracht van de Nieuwe Kerk (Kerksplein) zijn de ruim 120 lampen in de vervangen door LED. LED-verlichting gebruikt aanzienlijk minder energie en gaat lang mee. In 2019 volgen andere gebouwen zoals de voorzijde van het Stadhuis aan de Grote Markt.

Inbrekers aangehouden

HEEMSTEDE/HAARLEM De politie heeft zaterdag 19 januari twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Orchideeënlaan. De verdachten zijn een 41-jarige man en een 23-jarige man, allebei afkomstig uit Haarlem.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Orchideeënlaan. De melder zag twee mannen wegrijden in een busje en kon een kenteken doorgeven. De agenten kwamen het busje op het spoor via een ANPR hit op de A9 ter hoogte van Spaarndam. Op het Pontplein in IJmuiden werd de auto staande gehouden. De twee Haarlemmers zijn aangehouden en ingesloten voor onderzoek.