• Politie
  • Politie
  • Politie

Politie roept verdachte brandstichting bij Subway op zich te melden

HAARLEM Wie stichtte zondag 30 december brand op het toilet van de Subway in winkelcentrum Schalkwijk. Op die vraag wil de politie graag antwoord en daarom zijn er nu nieuwe aanwijzingen naar buiten gebracht. 

Op 30 december werd in winkelcentrum Schalkwijk brand gesticht in een toilet van broodjeszaak Subway aan het Floridaplein. Die zondagmiddag rond 15.00 uur waren er veel mensen die inkopen deden voor de jaarwisseling.

JONGEN Na de brandstichting ging de dader, vermoedelijk een minderjarige jongen, er vandoor. De brand werd ontdekt door een bezoeker die vervolgens alarm sloeg. Het complete winkelcentrum werd ontruimd vanwege de rook. De broodjeszaak liep veel rook- en waterschade op. De schade voor de getroffen winkeliers, door misgelopen inkomsten, loopt in de tienduizenden euro's.

Vermoedelijk was de jonge dader niet alleen en stond er buiten een vriendje op hem te wachten. Van beide jongens heeft de politie duidelijke beelden. Deze worden echter (nog) niet getoond omdat het gaat om minderjarigen gaat. Als de zaak niet wordt opgelost, zullen de beelden alsnog naar buiten worden gebracht. Beide jongens worden daarom opgeroepen zich te melden bij de politie.

BLAUWE JAS Volgens de politie had de verdachte kort donker haar en droeg hij een opvallende blauwe jas die lijkt op een jas van het merk Napapijri. Hij droeg een donkerkleurige sportbroek met witte strepen aan de zijkanten van het bovenbeen en donkerkleurige sportschoenen met witte zolen.

Mensen die meer weten over de brandstichting of weten wie de jongen is met de opvallend blauwe jas, of mensen die getuigen zijn geweest van de brand maar nog niet hebben gesproken met de politie, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Informatie achterlaten kan ook via het online tipformulier.