• BK-SAVETY

Politie houdt wegpiraat aan na achtervolging

HAARLEM De politie heeft vrijdagochtend na een achtervolging een 34-jarige man uit Leiderdorp aangehouden op de Spanjaardslaan. Tijdens de achtervolging werden volgens de politie snelheden van 160 kilometer per uur bereikt.

Rond 4.00 uur reden surveillerende agenten over de Fonteinlaan toen zij in tegengestelde richting een auto met gedoofde verlichting zagen rijden. De politie keerde de auto, reed achter de auto aan en gaf de automobilist een stopteken. De bestuurder negeerde deze en in plaats van zijn auto langs de kant te zetten, gaf hij gas.

BLOKKADE Snelheden van 160 kilometer per uur werden gehaald op een weg waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Op de Heemsteedse Dreef werd door meerdere politieauto's een blokkade opgezet, maar deze wist de wegpiraat te ontwijken. Een tweede blokkade op de kruising van de Zuiderhoutlaan met de Spanjaardslaan werd ook door de automobilist op gevaarlijke wijze ontweken.

Verderop op de Spanjaardslaan werd de man uiteindelijk door drie politievoertuigen tot stilstand gemaand. De bestuurder kon worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. De auto en het rijbewijs zijn in beslag genomen.