• Eigen Foto

Poppentheater in zaaltje Merlijn in de Voorjaarsvakantie

HAARLEM Poppentheater Hans Schoen voert in de Voorjaarsvakantie de voorstelling 'Een grote, dikke pannenkoek' op in Zaaltje Merlijn (Hasselaersplein 35). Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar oud.

De voorstelling is vrij vertaald vanuit een oud sprookje. Het is een wervelend verhaal over een voldane tante, een mopperend konijn, een gulzig varken, een pechvogel-hengelaar en hongerige kinderen. De voorstelling is een juweeltje van eenvoud. Het verhaal wordt gespeeld op een tafel met prachtige, smaakvolle tafel-, hand- en stokpoppen en gekleurde schimmen. Hans wil pannenkoeken bakken, die vindt hij lekker. Maar het gaat niet van een leien dakje. De pannenkoek springt uit de pan als hij hem wil omkeren. Dan ziet hij het: het is de pan van Tante Mina. Wie kent ze niet, die grote, dikke pannenkoeken die bij tantes uit de koekenpan springen en alee hop, alee hop de wijde wereld in rollen om een groot avontuur te beleven. Met deze vrolijke voorstelling weten de makers precies de juiste toon aan te slaan om de kinderen van begin tot het eind ademloos te boeien.

De voorstelling wordt van maandag 17 tot en met vrijdag 21 februari iedere dag vanaf 14.30 uur opgevoerd. Kaarten kosten 7 euro en kunnen gereserveerd worden via 06-10661492. Voor meer informatie: www.hansschoenpoppentheater.nl