• Kunstenaar Kacper Ziemianin maakt interactieve audiovisuele installaties.

    Anna de Wit / De Pletterij

Microgolf festival in De Pletterij

HAARLEM In de Opmaat naar het Golf-festival, dat van 20 tot en met 22 december wordt gehouden, is er vrijdag 11 oktober van 20.30 tot 22.15 uur een micro Golf-festival in De Pletterij (Lange Herenvest 122). Er zijn deze avond performances van Kacper Ziemianin, Stekkerdoos (Jessie Hoefnagel) en Hans van Koolwijk.

Het Golf-festival in december is een initiatief van de Haarlemse culturele instellingen 37PK, Nieuwe Vide en Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair. Centraal staan uitdagende, experimentele audiovisuele kunst en de relatie tussen beeldende kunst en muziek.

Kunstenaar Kacper Ziemianin maakt interactieve audiovisuele installaties en bouwt zijn eigen muziekinstrumenten. Ziemianin is klassiek geschoold en volgde een opleiding aan Middlesex University (Londen) en Music Academy (Krakow), maar heeft ervaring in verschillende muzikale genres; van black metal tot elektronische muziek, noise en circuit bending. In 2004 ontving hij de Dolina Kreatywna prijs voor zijn muziekstuk 'Trans-formation'.

Stekkerdoos, a.k.a Jessie Hoefnagel onderzoekt de grenzen tussen muziek, fictie en realiteit door middel van live zang, samples, dromerige noise en drones gemixt met hand geïllustreerde films, powerpoint presentaties en diashows. De Haagse audiovisuele kunstenaar studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam (VAV) en presenteerde onlangs haar nieuwste project 'Kalender' op Rewire festival.

Geluidskunstenaar en componist Hans van Koolwijk is gefascineerd door de fysische principes van geluid en klank. Hij ziet geluid als materie en experimenteert binnen zijn praktijk door geluidssculpturen te bouwen en nieuwe muziekinstrumenten te creëren waarbij de multi-zintuiglijke waarneming een grote rol speelt. In 2010 was er een grote overzichtstentoonstelling van Van Koolwijks werk te zien in Muziekgebouw aan 't IJ.

Kaarten voor het micro Golf-festival zijn voor 10 euro te bestellen via www.pletterij.nl. We Are Public leden hebben gratis toegang.