• Eigen Foto

Kraakheldere komedie met een luchtje in Stadsschouwburg

HAARLEM Zin in een avondje lekker lachen op een unieke locatie? Het Haarlems theaterplatform Project Fors presenteert de komende weken in de bovenzaal van de Stadsschouwburg 'De Schoonmaaksters', een kraakheldere komedie waar een luchtje aan zit. 

In 'De Schoonmaaksters' worden Liesbeth, Loes, Anna en Nel gevolgd, die na de zomervakantie weer aan de slag gaan als schoonmaakploeg op een grote scholengemeenschap. Schoonmaakschorten om, zwabbers uit de kast en Crocs aan de voeten. Eerst nog even koffieleuten en de afgelopen vakantie doorspreken en dan weer flink aan de bak om de boel spic en span te maken voor de start van een nieuw schooljaar. Maar dan doen de dames een afschuwelijke ontdekking, die hun hele leven op z'n kop zet en de onderlinge relaties flink op de proef stelt…

'De Schoonmaaksters' is het vijfde script van de hand van Haarlemse theatermaker Marcel Kragt. Zijn eerdere stukken 'Oranje Bitter' en 'Heino's Fandag' (momenteel in België gespeeld als 'De Fanclub') en de monoloog 'GRAF' (winnaar van het Haarlems Eenakterfestival), werden met groot enthousiasme ontvangen. Ook 'De Schoonmaaksters' belooft een mooie theaterervaring te worden. "De teksten zijn hilarisch", vertelt actrice Arma Klaassen, die de rol van schoonmaaksters Anna op zich neemt. "Iedere repetitie liggen we in een deuk! Tis enig om te doen dit". De voorstelling zal worden gespeeld op een unieke locatie, namelijk de repetitieruimte van Stadsschouwburg Haarlem. "Een gedeelte van de schouwburg waar je als publiek misschien niet snel komt", vertelt regisseur Marcel Kragt. "We bouwen deze zaal om tot kleine theaterzaal, inclusief bar, tribune en met een prachtig uitzicht over onze stad".

'De Schoonmaaksters' is te zien op 20, 21, 22, 27, 28 en 29 november in de bovenzaal/repetitieruimte van Stadsschouwburg Haarlem. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten à 16,50 euro kunnen gereserveerd worden via www.projectfors.nl.