• Eigen Foto

Holy Moses! over grenzen in Het Verhalenhuis

HAARLEM Na de uitverkochte voorstelling in 2018 over het kerstverhaal, spelen drie vrouwen uit drie grote religieuze stromingen, Eveline Masetti, Saïda Franken en Marion Rosenthal vrijdag 24 en zaterdag 25 januari vanaf 20.00 uur in Het Verhalenhuis (Van Egmondstraat 7) elk een eigen levensverhaal rond het verhaal van Mozes. Ofwel: Mosjé, zoals hij binnen het jodendom wordt genoemd. Of Musa, zoals hij in de islam heet. Aspecten uit het leven van Mozes verbinden de drie met waar zij en wij als mens momenteel zijn.

Holy Moses! gaat om voor ieder herkenbare ervaringen: je waardevol of waardeloos voelen; leiding moeten geven maar niet goed weten wat je eigen plek is; de boodschap van het geloof brengen zonder zelf zekerheid te voelen over je eigen geloof. Ook Mozes – of Mosjé of Musa – worstelde met die vragen. Hij leidde zijn volk door de woestijn en kreeg de opdracht om de Tien Geboden aan zijn mensen voor te leggen, maar ook hij twijfelde aan zichzelf en aan zijn eigen rol. "Je kunt inzicht krijgen in je eigen leven door het naast dat van een ander te plaatsen", zegt Franken. "Maar het is een smal koord waar je op staat', zegt Rosenthal. 'Je dondert er zo weer vanaf".

Eveline Masetti, Marion Rosenthal en Saida Franken maakten al eerder voorstellingen waarin elk een eigen, persoonlijk verhaal vertelde. Masetti is als pastor werkzaam in Castricum en Haarlem. Ze studeerde aan de Vertel-academie in Utrecht leerde daar onder meer Franken kennen, die werkzaam is als docent, kunstenaar en theatermaakster. Rosenthal is persoonlijk begeleider en brengt mensen met elkaar in verbinding.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.verhalenhuishaarlem.nl