• Eigen Foto

Genieten van cultuur in huiskamers Vijfhoek

HAARLEM Wat hebben Pieter Derks, Van der Laan & Woe, Erik van Muiswinkel, Hanneke Drenth en Jacqueline Govaert met elkaar gemeen? Ze speelden allemaal ooit op het Vijfhoek Huiskamerfestival, het meest knusse, originele en gezellige festival van Haarlem. Zondag 22 september vindt de negende editie plaats. Kaartjes zijn vanaf zondag 1 september te koop bij Café de Vijfhoek aan de Wolstraat 20.

Zondag 22 september zijn twaalf huiskamers in 'de Jordaan van Haarlem' ingericht als podium. Het festival biedt een mix van cabaret, muziek en theater met per voorstelling ruimte voor ongeveer dertig man publiek. Altijd een intieme setting dus, waarin de bezoekers meteen stiekem even kunnen rond kijken in al die verschillende huiskamers. De voorstellingen duren maximaal 30 minuten, ideaal voor wie een korte spanningsboog heeft.

Kaarten kosten 30 euro. Daarvoor kunnen de gasten drie optredens bekijken, die ze kunnen kiezen bij de aankoop van het ticket. Aan het eind van deb middag is er voor iedereen een vegetarische maaltijd, gevolgd door optredens op het pleintje en een silent disco tot in de late uurtjes. Het festival start om 14.30 uur op het plein voor Café de Vijfhoek. Vanaf daar worden de deelnemers onder charmante begeleiding naar de verschillende voorstellingen gebracht. 

Meer informatie is op Facebook te vinden onder 'Het Vijfhoek Huiskamer Festival'.

Een kleine greep uit de optredende artiesten:

TALK De leukste TED-talk-parodie ooit! TALK is een cabaretvoorstelling van John Schleipen (Crème Fraîche), Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen (o.a. Mannen van Taal). Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met woordgoochelarij en laten het publiek naar adem happen. "Verbluffend en onnavolgbaar," aldus de pers.

WILL KNOX Will Knox is een singer-songwriter uit Londen die zich in 2017 in Haarlem vestigde. Zijn shows zijn intieme ervaringen door de levensechte verhalen en prachtige teksten. Eerder trad hij al op in een uitverkocht Paradiso, op Concert At Sea, Royal Park Live en Bevrijdingspop. Een optreden bijwonen van Knox voelt als een ontmoeting met een oude vriend.

 LISA OSTERMANN Lisa Ostermann speelt 'Gezellig', een mix van scherpe grappen, mooie liedjes, onverwachte wendingen en als je mazzel hebt flitsende special effects. Ostermann studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze schrijft en speelt ook voor onder andere het Klokhuis.

ROBIN BLOCK Hij won de Grote Prijs van Nederland, speelde op vrijwel alle Nederlandse festivals en was onder andere te zien bij De Wereld Draait Door. Robin Block combineert dromerige popliedjes met krachtige songs. Sinds Robin een reis maakte naar Indonesië, waar zijn grootouders opgroeiden, schrijft hij ook liedjes in het Indonesisch.

THE GIVEN HORSE Radio 3FM noemde het 'Een stoerdere versie van Acda en de Munnik'. Marius van der Leij en Johannes Peetsma houden er van om reizen te combineren met muziek maken. Ze reisden naar verschillende landen met als doel: overleven van muziek. Zo reisden ze door de VS, Japan, Griekenland en Ierland. Het resultaat brengen ze nu naar de Haarlemse Vijfhoek.