• Eigen Foto

Cleopatra te zien in Toneelschuur

HAARLEM ZEP Theaterproducties en Danstheater AYA voeren donderdag 21 november vanaf 19.30 uur het stuk 'Cleopatra op in de Toneelschuur, een eigentijdse versie van Shakespeares liefdesdrama 'Antony and Cleopatra'. Een voorstelling met een stevige knipoog en met een mix van toneel, dans, spoken word en zang voor iedereen vanaf 14 jaar, gemaakt door ZEP Theaterproducties en Danstheater AYA. Rapper Brainpower vertaalde de Shakespeare scènes naar rijm.

Cleopatra is pas achttien jaar oud als ze koningin wordt. Ze is de laatste farao van Egypte en een goed leider voor haar volk. Aan het einde van haar heerschappij staat ze voor een belangrijke keuze. Julius Caesar en zijn huurmoordenaars zijn dood. Generaal Marcus Antonius (Antony) regeert nu samen met zijn medestanders Octavius Caesar en Lepidus het Romeinse Rijk. Maar aan de rand van een door oorlog verscheurd rijk zijn de Egyptische koningin Cleopatra en Antony vurig verliefd geworden. In een tragisch gevecht tussen toewijding en plicht, wordt obsessie een katalysator voor oorlog. Na een laatste rampzalige strijd kan Cleopatra zich overgeven aan Octavius en als trofee meegaan naar Rome. Of ze volgt haar minnaar, generaal Antony, die door de keizer is verslagen en er voor kiest om te sterven.

Voor Cleopatra slaan ZEP Theaterproducties en Danstheater AYA voor het eerst de handen ineen. Twee gezelschappen die met eigenwijs en toegankelijk (dans)theater een jong en divers publiek bereiken van alle niveaus. Met speciale aandacht voor vmbo-jongeren die vaak voor het eerst met theater in aanraking komen. ZEP werd in 1998 opgericht en maakt sindsdien gedurfd en kwalitatief theater, gebaseerd op klassiek toneelrepertoire. AYA maakt al sinds 1990 danstheater voor jongeren. Directe en pakkende voorstellingen waarin taboes niet worden geschuwd.

Kaarten zijn te bestellen via 023-5173910 of www.toneelschuur.nl.