• BK-SAVETY

Pizzakoerier in Haarlem beroofd van portemonnee en pizza

HAARLEM De politie onderzoekt een beroving van een pizzakoerier in de Ripperdastraat in Haarlem vrijdagavond. Een 16-jarige jongen uit Bloemendaal werd daar het slachtoffer van. De politie is op zoek naar getuigen.

Vrijdagavond kreeg een pizzeria een bestelling binnen voor de Ripperdastraat. Rond 21.25 uur is de pizzakoerier op de fiets richting het adres gereden. Toen hij bij het adres aankwam, werd hij aangesproken door twee jongens rond de 20 tot 25 jaar oud. Het tweetal vroeg of het slachtoffer geld kon wisselen.

PORTEMONNEE Toen het slachtoffer zijn portemonnee tevoorschijn haalde, pakte een van de jongens deze uit zijn handen. Een van de jongens heeft geprobeerd het slachtoffer in een wurgreep te houden maar het slachtoffer kon zich verweren.

Hierop zijn de twee jongens met de pizza en de portemonnee weggerend in de richting van het station. De 16-jarige pizzakoerier raakte niet gewond.

CONTACT Wie iets gezien heeft of informatie heeft over deze beroving, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.