• Eigen Foto

Paul Marselje geeft lezing bij Vrijmetselaars

HAARLEM Paul Marselje is donderdag 13 juni vanaf 20.00 uur als spreker te gast in het vrijmetselaarsgebouw aan de Ripperdastraat 13. Hij gaat diep in op het gegeven dat mensen steeds meer de indruk krijgen ons lichaam niet anders is dan een goed geprogrammeerde machine die mogelijk als we opgroeien nog wat aanpassingen ondergaat, maar veel meer ook niet. Marselje komt daarom op de vraag of wij eigenlijk wel meer zijn dan onze genen. Ligt alles al vast bij onze geboorte? Hebben wij keuzes in ons leven, kunnen wij anders worden dan onze ouders, die ons hun genetisch materiaal gaven? Maken onze opvoeding en omgeving iets uit en zo ja, waar hebben deze wel of geen invloed op?

Paul Marselje (69) is een ervaren spreker. Daarnaast heeft hij een bestuurlijke achtergrond. In het dagelijks leven is de oud-wethouder van Haarlem voorzitter van een eerstelijnszorg maatschap, een kunstmarktenstichting en van een uitgeverij. In 2015 gaf hij weer toe aan een andere liefde, de muziek. Als singer-songwriter keerde hij in 2015 terug met zijn vierde Nederlandstalige album 'Een ander gezicht'. Marselje is oud-voorzittend meester van een vrijmetselaarsloge. Bovendien was hij langdurig lid van het hoofdbestuur van Orde van Vrijmetselaren in Nederland.

De lezing is openbaar, iedereen is welkom om Paul Marselje op de van hem bekende boeiende wijze over dit intrigerende onderwerp te horen en er met hem en elkaar over van gedachten te wisselen. Aanmelden is niet verplicht, wel gewenst: vrijmets@gmail.com