• Eigen Foto

Participatiemarkt in bibliotheek

HAARLEM Elke burger die kan, die moet in de samenleving mee kunnen doen. Iedereen telt mee en iedereen mag mee doen. Daarom wordt woensdag 28 maart in de bibliotheek van Schalkwijk in Haarlem (voor de derde keer) de Participatiemarkt gehouden. Bijna vijftig organisaties hebben informatiestands. Belangstellenden kunnen zich hier oriënteren op activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen, cursussen en werkstages.

Het evenement is een initiatief van de Gemeenten Haarlem en Zandvoort, Pasmatch Personeelsdiensten en de regio-bibliotheek. Rinske Wegener van de gemeente Haarlem over het initiatief: ,,Participeren maakt dat je langer economisch zelfstandig kunt blijven, dat je mentaal gezonder blijft en dat je langer zelfstandig kunt leven. Iedereen kan er voordeel van ondervinden. We zijn vanuit de gemeente ontzettend blij met de samenwerking van al deze organisaties bij dit evenement. Het is even wennen, maar het gaat heel goed. En als die samenwerking goed gaat, dan kunnen de inwoners zich heel goed laten informeren.”

Namens Pasmatch is Margriet Kuiper bij de organisatie betrokken. ,,Soms lukt het om een betaalde baan te vinden. Soms is het een andere invulling van werk en betrokkenheid bij de samenleving. Er is heel veel informatie, maar het is wel erg verspreid. Door alle organisatie samen te laten presenteren, heeft iedereen de kans om zich in een paar uurtjes heel goed te oriënteren.”

De Participatiemarkt vindt plaats in de bibliotheekvestiging in Schalkwijk. Locatiemanager Winston Brandon en zijn team zorgen dat alles goed verloopt. Nog even de informatie: woensdag 28 maart, tussen 11.00 en 15.00 uur. De toegang is vrij voor alle inwoners van Haarlem en omliggende gemeenten. Aanmelden is niet nodig. Iedereen die wil en kan participeren is heel welkom. Meer informatie is te vinden op www.participatiemarkthaarlem.nl .