• Eigen Foto

Participatiekoor ontvangt donatie van Rabobank Stimuleringsfonds

HAARLEM Het Stimuleringsfonds van Rabobank Haarlem en omstreken schenkt het Participatiekoor Haarlem 4.000 euro. ,,Dit is een enorme opsteker voor alle mensen met dementie die graag mee willen blijven doen in het culturele leven van Haarlem", reageert voorzitter Wim Heeremans verheugd.

Eduard Leutscher van het Rabobank Stimuleringsfonds motiveert de donatie als volgt: ,,De doelstelling van het Participatiekoor is om mensen met dementie de kans te geven mee te blijven doen in het culturele leven in Haarlem en omgeving. Die doelstelling onderschrijven wij van harte en sluit perfect aan bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als Rabobank nemen voor kwetsbare ouderen."

De Rabobank is de eerste bank in Nederland die speciale aandacht besteedt aan kwetsbare ouderen. Dit doet zij onder andere met het programma Veilig Thuis, maar ook door voor deze groep mensen speciale producten en diensten te ontwikkelen die hen de mogelijkheid bieden om veilig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en bankieren. ,,Zo bezoeken wij onder andere ouderen thuis die minder mobiel zijn om hun bankzaken te regelen", aldus Fonz Halfman, adviseur Particulieren. ,,In Nederland zijn jaarlijks tienduizenden kwetsbare ouderen het slachtoffer van financieel misbruik. Hoe meer deze groep mensen actief blijft in de samenleving en daarbij de juiste ondersteuning krijgt, des te beter kunnen zij zich weren. Het Participatiekoor draagt hier aan bij en geeft de sterk opkomende emancipatie van mensen met geheugenproblemen een flinke steun in de rug."

Wim Heeremans, voorzitter van de Stichting Participatie met Dementie, is verguld met de gift van het Stimuleringsfonds. ,,Cultuurparticipatie van mensen met dementie levert een grote bijdrage aan het welzijn van deze mensen. Wij ontmoeten nog vaak sceptische reacties als wij vertellen dat mensen met dementie de Passies van Bach zingen. Met deze donatie kunnen wij verder werken aan onze ambitie om mensen met dementie te ondersteunen in hun wens om mee te kunnen blijven doen en zich te emanciperen."


Het Participatiekoor zingt vrijdag 19 april een verkorte versie van de Johannes Passion in de Mariakerk in Haarlem Noord. In het koor zingen mensen met dementie samen met projectzangers onder leiding van dirigent Felix van den Hombergh. Het is het tweede Passieconcert van dit bijzondere koor, dat vorig jaar bijzonder veel lof oogstte. Kaarten zijn nog online verkrijgbaar op www.participatiekoor.nl voor 22,50 euro met gebruikmaking van de kortingscode is PKHAARLEM.