• Eigen Foto

Reinaldapark wordt Superhelden wereld

HAARLEM In het Reinaldapark wordt zondag 15 september de eerste Superhero Kidsrun gehouden. Kinderen uit Haarlem en omgeving kunnen gratis meedoen aan deze unieke superhelden beleving. De kinderen komen echte superhelden tegen en gaan op jacht naar superkrachten bij een aantal Haarlemse jongeren organisaties.

"Weet jij nog welke superheld jij altijd al wilde zijn? Waar zouden wij zijn zonder superhelden?" vroeg Lech, een van de organisatoren, zijn toehoorders tijdens een Haarlemse initiatieven café. Samen met Birgit van de organisatie STAD Haarlem wordt de allereerste Superhero Kidsrun georganiseerd. Het leek de organisatie supertof om dit concept, wat in de Verenigde Staten erg populaire is, ook in Haarlem te introduceren. "Hoe gaaf als je kinderen voor één dag helemaal op kan laten gaan in hun eigen superhelden belevingswereld", verwoordt Birgit.

Kinderen in de leeftijdscategorie 5 tot 15 jaar kunnen kiezen uit twee afstanden: 1 km en 2,5 km, waarbij zij onderweg onder andere echte superhelden en spannende hindernissen tegenkomen. Uiteraard zijn veiligheid en plezier de belangrijkste pijlers voor tijdens het evenement.

Als de jonge lopers eenmaal over de finish, in de superhelden wereld, zijn wacht hen de opdracht om een vijftal superkrachten op te halen in het park. Bij jongerenorganisaties als Triple Threat, Blast-zone, Rebup, Young Leaderz en SportSupport kunnen de kinderen hun superkrachten ophalen. Eenmaal met alle superkrachten op zak wacht een leuke smakelijke beloning.

Aangezien niet elk kind de (financiële) middelen heeft om zelf aan een superhelden outfit te komen is de organisatie begin deze week gestart met het inzamelen van superhelden outfits. Zo kan elke deelnemer volledig verkleed meedoen aan de kidsrun. Mocht men thuis nog superhelden outfits, superhelden gerelateerde kledij en/of superhelden maskers hebben kan men deze inleveren bij STAD Haarlem op de Gasthuisvest 47A.

Vanaf deze week kunnen ouders hun kinderen online inschrijven via www.superherokidsrun.nl
Inschrijving is helemaal gratis. Er kunnen maximaal 250 kinderen mee rennen.