• Archief

Haarlem doet mee aan Week van de Toegankelijkheid

HAARLEM De gemeente Haarlem vindt het belangrijk dat alle Haarlemmers mee kunnen doen in de maatschappij. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een beperking. Vandaar dat Haarlem ook dit jaar actief meedoet met de landelijke Week van de Toegankelijkheid van 7 tot 11 oktober. In deze week worden in Haarlem allerlei activiteiten georganiseerd om de bewustwording rond toegankelijkheid te verbeteren.

De week start zondag 6 oktober met een dansmiddag voor ouderen. Een swingende dansmiddag in jaren vijftig stijl, waarop zowel ouderen met als zonder beperking van harte welkom zijn. Deze vindt van 14.00 tot 16.00 uur plaats in Zorgcentrum Schalkweide (Floris van Adrichemlaan 15). Maandag 7 oktober staat het maandelijkse Alzheimercafé in Trefpunt 't Trionk (Van Oosten de Bruynstraat 60) van 19.30 tot 21.30 uur in het teken van dementie vriendelijke activiteiten in Haarlem. In een interactief programma krijgen de deelnemers een beeld van het aanbod en de waaier met dementievriendelijke activiteiten wordt gepresenteerd.

Dinsdag 8 oktober is er van 15.00 tot 17.00 uur een workshop over gehoorverlies bij locatie Zijlpoort van gemeente Haarlem (Gedempte Oudegracht 2). Hoe kun je als werknemer en werkgever goed omgaan met gehoorverlies op de werkvloer? Het wordt in deze bijeenkomst uit de doeken gedaan. Op de Grote Markt is woensdag 9 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een promotie-actie om de deurhanger onder de aandacht te brengen. In juli dit jaar hebben de ambassadeurs van de toegankelijke stad de deurhanger geïntroduceerd. Die is bedoeld om medebewoners in Haarlem op een vriendelijke manier te vragen de stoep vrij te houden.

Donderdag 10 oktober organiseert Oogvereniging een informatiemarkt voor mensen met een visuele beperking. De informatiemarkt biedt een divers aanbod met als doel bezoekers in contact te brengen met tal van mogelijkheden om zo onbeperkt mogelijk te leven. Op deze dag zal ook de speciaal voor blinden en slechtzienden ontwikkelde plattegrond van Haarlem gepresenteerd worden. De bijeenkomst vindt van 11.30 tot 15.30 uur plaats in wijkcentrum de Ringvaart (Floris van Adrichemlaan 98).

Voor meer informatie over alle activiteiten: www.haarlem.nl/toegankelijkestad en www.ambassadeurstoegankelijkestad.nl.