• Archief

Debat over toekomst pand Hudson's Bay

HAARLEM Wat moet er met het pand van Hudson's Bay in Haarlem gebeuren als de warenhuisketen vertrokken is? Over de toekomst van het pand wordt op woensdag 4 december een groot debat gehouden in De Pletterij. Het Canadese warenhuis vertrekt op 31 december uit het rijksmonument en voormalige V&D-pand aan het Verwulft. Eigenaar ASR Vastgoed heeft nog niet besloten wat met het toonaangevende gebouw in de binnenstad gaat gebeuren.

Het gebouw werd begin jaren dertig van de vorige eeuw als warenhuis ontworpen door architect Jan Kuijt en is door Hudson's Bay in oude luister hersteld.

Voor het debat zijn zes deskundigen op het gebied van herbestemming van onroerend goed uitgenodigd. Auke Douma (van de Historische Vereniging Haerlem, hij heeft onderzocht of appartementen op deze plek mogelijk zijn), Hans Evers (Centrum Management Groep, deskundige leegstand in de Haarlemse binnenstad), Patrick Haavekost (vastgoeddeskundige Hanson Bedrijfsmakelaars), de Haarlemse stadsarchitect Willem Hein Schenk, Gertjan Slob (retailspecialist dataonderzoeksbedrijf Locatus) en Louis Pirenne, voormalig hoofd van de afdeling cultuur bij de gemeente Haarlem, die vertelt over het idee om een gezamenlijke cultuurbestemming aan het pand te geven.

Toegang kost drie euro. Bezoekers met een HaarlemPas en/of mensen onder de 25 jaar betalen 1,50 euro.