• Archief

Businesspark Waarderpolder maakt kans op 'Circular Economy Award'

HAARLEM Het Businesspark Waarderpolder is dit jaar in de race om de Circular Economy Award te winnen. Dat maakte de jury van de wedstrijd maandag bekend.

De prijs wordt voor de tweede keer georganiseerd. Doel is waardering te geven aan werklocaties die het beste uitvoering geven aan 'circulaire ambities' en nadrukkelijk ook de samenleving betrekken. In een circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en is er geen afval.

Volgens de jury laat het bedrijvenpark in Haarlem zien dat je jezelf continu kunt blijven herwaarderen. Dankzij de uiteenlopende (type)bedrijven die zich hier gevestigd hebben zorgt dit voor stabiliteit van het terrein. "Bovendien wordt met een diversiteit aan bedrijven innovatie onderling gestimuleerd, en daarmee kunnen bedrijven op deze locatie groeien. De Waarderpolder heeft een actieve vereniging die inzet op duurzaamheid, en zij denken ook na over gedeelde faciliteiten.", aldus de jury.

Naast het Haarlemse Waarderpolder is ook Brainport Industries Campus uit Eindhoven en Industriepark Kleefse Waard in Arnhem genomineerd. De jury bepaald donderdag 31 oktober op het BT Event in Arnhem wie de prijs wint.