• Renata Jansen

In 2019 nog 61 extra bomen in centrum Haarlem

HAARLEM Wethouder Merijn Snoek heeft woensdag 11 december een boom op het Philip Frankplein geplant. Dit is één van de 61 bomen die de gemeente dit jaar in het centrum laat planten. Hiermee is weer een stap gezet naar een groenere binnenstad.

Het Philip Frankplein kan wel wat groen gebruiken volgens de bewoners. Na bodemonderzoek bleek dat op het plein prima een boom kon staan. Er is gekozen voor een hopbeuk. De overige bomen komen op zo'n tien verschillende locaties verspreid door het centrum. De locaties zijn Kampervest, Raamvest, Gasthuisvest, Parklaan, Hooimarkt, Mauritsstraat, Kaapstanderstraat en Philip Frankplein. Ook in het nieuwe autoluwe gebied is er ruimte gekomen voor extra bomen. Er is gekozen voor een grote diversiteit aan bomen. Dit is goed voor de biodiversiteit en als er een ziekte komt in één boomsoort hoeven niet alle bomen te worden gekapt. 

Bomen maken de stad mooier en zorgen voor schonere lucht. Ook brengen ze verkoeling, helpen ze de biodiversiteit te vergroten en dragen bij aan een verbeterde afwatering bij regenbuien. In heel Haarlem worden er daarom bomen bij geplant.