• Eigen Foto

Oratoriumkoor Bennebroek geeft concert in Philharmonie

BENNEBROEK/HAARLEM Oratoriumkoor Bennebroek geeft zondag 3 maart vanaf 14.30 uur een concert in de Philharmonie. Er worden twee stukken uitgevoerd, te weten de 'Mis in D groot Opus 86' van Antonín Dvorák en het 'Requiem' van John Rutter.

Voor de opening van een nieuwe kapel in Slot Lužany, schreef de Tsjech Antonín Dvorák in 1887 de 'Mis in D groot Opus 86'. Prachtige koorpartijen, mooie solodelen en een kleurrijke orgelpartij zorgen voor drie kwartier hoogromantiek op basis van Boheemse volksmuziek. Het 'Requiem' van John Rutter dateert van bijna een eeuw later. Ruim dertig jaar na het verschijnen, is het Requiem wereldwijd bekend. De vredige opzet is traditioneel van aard met een moderne twist en de melodie, die tot het hart spreekt, is de belangrijkste bouwsteen. In het concert zitten veel orgelpartijen, die door Jeroen Koopman op het Cavaillé orgel worden gespeeld. Het orgel werd gebouwd in 1871 in de orgelmakerij van Aristide Cavaillé-Coll (1811-1899) te Parijs, destijds de vermaardste orgelbouwer van Europa.

Kaarten voor het concert zijn voor 30 euro te bestellen via ww.hetokb.nl en verkrijgbaar bij de Philharmonie en de koorleden.