• Marcus van Dam

Operation Hurricane wint derde voorronde Rob Acda Award

HAARLEM Vrijdag 18 januari vond de derde voorronde plaats van de Rob Acda Award in de kleine zaal van Patronaat. Operation Hurricane wist naast het publiek ook de jury te overtuigen en sleepte daarmee een finaleplek in de wacht. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2019. ,,Operation Hurricane zet een spetterende show neer, waar je oren van gaan klapperen. Goede volle sounds, goede strot, goede uitstraling. Chapeau!", aldus de jury. Als Runner-up wees de jury Minor Citizen aan als winnaar. ,,Minor Citizen vliegt er met gestrekt been in. Dit vlammende powertrio pakt het publiek vanaf moment één bij de strot." Zij maken nog kans op een plek in de finale.

Een heerlijke derde voorronde met Van Rooster, Operation Hurricane, Minor Citizen, Dictator Robin en Mountain Eye. Kwalitatief sterke acts, waardoor de jury een moeilijke beslissing moest maken. De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, Begane grond, We Are Public), Wouter Groenhart (Rubbermade, Daisy Bell), Sjef Huurdeman en Abir Hamam (NEMSIS).

De vierde en laatste voorronde is vrijdag 22 februari met Ellij, Reino, MELATONIN en Neavysoldier. Tevens sluit hier de winnaar van de Flinty's Trofee aan. Deze wedstrijd is vrijdag 25 januari in Flinty's. De finale is op 19 april in de grote zaal van Patronaat.

Bij elke voorronde gaat de winnaar meteen door naar de finale op vrijdag 19 april in Patronaat. Daarnaast wordt er tijdens elke voorronde een publiekswinnaar bepaald. De publiekswinnaar met de meeste stemmen krijgt ook een plek in de finale. De allerlaatste plek is gereserveerd voor de beste nummer twee.

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière.