• Eigen Foto

Open huis bij Sint Jacob in de Hout

HAARLEM Woonzorgcentrum Sint Jacob in de Hout (Zuiderhoutlaan 1) opent zaterdag 16 maart, tijdens de Week van Zorg & Welzijn, van 11.00 tot 14.00 uur haar deuren. Iedereen die benieuwd is hoe het er aan toe gaat in een woonzorgcentrum of die meer wil weten over werken of wonen bij een van de locaties van Sint Jacob is van harte welkom.

Bezoekers kunnen de sfeer proeven en een rondleiding krijgen door het huis. Ook over de andere woonzorglocaties van Sint Jacob en de Jacob Kliniek, waar men kan revalideren, is informatie te krijgen. Wie geïnteresseerd is in een opleiding, een baan of vrijwilligerswerk bij Sint Jacob kan zich uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden.

Omdat vitaliteit zowel voor medewerkers als bewoners van groot belang is, is er op dat gebied van alles te doen, zoals een gratis gezondheidscheck, een persoonlijke kleurenanalyse, massage, indoor golfen en tips over gezond eten. Natuurlijk zijn er ook diverse gezonde hapjes om te proeven.

Daarnaast kan men kennis maken met diverse hulpmiddelen die contact en activiteiten met mensen met dementie beter mogelijk maken zoals de Beleef TV, de VR-fiets of de zeehondrobot.

Voor mensen die meer willen weten over werken of leren bij Sint Jacob is er van alles te doen. Zo kan men tijdens een speeddate met zorgmedewerkers alles vragen over werken in de zorg. Het Jacob Leerhuis, waar de opleidingen van Sint Jacob plaatsvinden, laat zien welke opleidingsmogelijkheden Sint Jacob biedt. Verder is er informatie over de vacatures bij de woonzorgcentra en revalidatiekliniek en kan men meer te weten komen over vrijwilligerswerk bij Sint Jacob.

Aansluitend aan de Open Dag wordt het toneelstuk 'Ons kan niets gebeuren' gespeeld, een indringende voorstelling over wat dementie te weeg kan brengen: Paul en Janine worden geconfronteerd met een diagnose die ze niet willen horen: dementie. Janine wordt patiënt en Paul belandt in de rol van mantelzorger. Een onomkeerbaar proces met ongeloof, angst, boosheid en om het verdriet draagbaar te maken de nodige humor; tot het verval compleet is. Aanmelden voor het toneelstuk kan tot 14 maart via mantelzorg@sintjacob.nl.